Gandaci bucatarie

Gandacii de bucatarie sunt insecte din ordinul Blattaria sau Blattodea, din care aproximativ 30 de specii dintr-un total 4.500 sunt asociate cu habitatele umane. Aproximativ patru specii sunt bine cunoscute ca dăunători.

Informatii despre Gandacii de bucatarie

Aspect: 13-15 mm lungime; culoare galben — maronie; femelele sunt de regulă mai închise la culoare decât masculii; pe platoşa gâtului (Pronotum) ei au două dungi maro închis. Partea posterioară a corpului femelelor este lată şi rotunjită la spate, spre deosebire de cea a masculilor; animalele adulte au aripi relativ bine dezvoltate, dar nu pot zbura; se poate observa că masculii, ce au o constituţie mai uşoară, fac un zbor planat; incapacitatea de a zbura este compensată de agilitatea gândacilor; ei au, ca toate speciile din această familie, două antene foarte lungi şi un corp aplatizat, ce le înlesneşte accesul în cele mai mici crăpături.

Biologie: gandacul roşu de bucătărie este în general activ noaptea, pe timpul zilei rămânând ascuns. Gândacii stau ascunşi în grupuri restrânse şi căutarea ascunzătorilor se face cu ajutorul unui feromon de agregare secretat prin excremente. Numai în cazul unei invazii în masă pot fi văzuţi ziua, ieşind din ascunzători. Ei trăiesc între 100 şi 200 de zile. La o săptămână de la împerechere (copulaţie) apar pachetele de ouă (ooteci) de culoare maronie, care conţin chitină. O ootecă are în medie 36 de ouă şi este purtată de femelă în jur de patru săptămâni pe partea posterioară a corpului, care îi asigură lichidele şi substanţele nutritive necesare. Ouălele sunt relativ bine protejate în interiorul pachetelor de condiţiile nefavorabile din mediul înconjurător şi pot rezista chiar la temperaturi de 22° C. Ele sunt protejate chiar şi împotriva insecticidelor. Femelele expulzează ootecile cu puţin timp înainte de eclozarea larvelor, în apropierea unei surse de apă. Larvele eclozează imediat după expulzarea ootecilor şi, în decursul a 2-3 luni, ajung la maturitatea sexuală. Din cauza duratei scurte a evoluţiei, specia se poate înmulţi foarte uşor şi repede în clădirile locuite de oameni.

Răspândire: Gândacul roşu de bucătărie preferă mediile calde şi umede. Temperatura optimă este de 25-30° C. Sunt foarte răspândiţi în hoteluri şi medii ce ţin de gastronomie, în bucătării de restaurantGandacul de bucatariee, cămine, spitale, brutării, grădini zoologice, sere etc. Pe lângă acestea mai pot fi găsiţi în case şi apartamente private. Ei pot ajunge în casele oamenilor cu ajutorul transporturilor de alimente, când stau ascunşi în ambalaje. De la o clădire deja afectată (de exemplu fabrică de alimente) gândacii se pot răspândi şi în vecinătatea acesteia.

Informatii despre Gandacii de bucatarie maro, Germani

Exista aproximativ 4500 specii de gandaci dar in majoritatea cazurilor pe care le stim ne rezumam doar la 5 tipuri. Fiecare  are caracteristicile lui si necesita diferite tipuri de tratamente de dezinsectie.

In acest articol ne vom adresa tipului de gandac German, cel mai des intalnit, acel tip temut si ce ingrijoreaza managerii si responsabilitii de restaurante sau spatii alimentare.

Previne infestarea cu Gandaci de bucatarie

Dezinsectie – Profilactic ( Preventiv) are ca tinta impiedicarea aparitiei, inmultirii si raspandirii daunatoarelor, prin crearea de conditii nefavorabile dezvoltarii acestora. Acest tip de dezinsectie preventiva se face o data la 3 luni;

Unul din cei mai importanti pasi in eradicarea sau prevenirea acestei probleme este pastrarea curateniei. Nu mai tineti vasele nespalate in chiuveta pana se fac cat un munte si nici gunoiul nu trebuie lasat mai mult de 48 de ore.

Trebuie facuta constant o curatenie generala, insotita de miscat mobila si uitat prin tot spatiul. Un lucru cunoscut este ca focarele de inmultire sunt bucataria si baia, mai ales la blocuri unde se deplaseaza cu usurinta pe tevile de scurgere de la un etaj la altul in cautarea hranei, a apei si a unui loc in care sa se odihneasca in tihna.

O solutie este si punerea de gresie si faianta, una mai scumpa cei drept, dar care da rezultate in 90% dintre cazurile celor cu apartamente nerenovate.

Utilizati aspiratoare cu saci de unica folosinta si aruncati-i imediat cum ati terminat curatenia. Nu folositi niciodata matura, deoarece veti ajuta la raspandirea oualor in intreaga casa. Nu este necesar sa riscati. Gandacii de bucatarie se inmultesc si se dezvolta rapid. Unul este suficient. Trebuie facuta constant o curatenie generala.

Un lucru cunoscut este ca focarele de inmultire sunt bucataria si baia. O solutie este si punerea de gresie si faianta, una mai scumpa cei drept, dar care da rezultate in 90% dintre cazurile celor cu apartamente nerenovate. Pe de alta parte, apartamentul trebuie izolat cat se poate de bine. Pana si la aerisirea de la baie ar fi buna o plasa de tantari. Foarte important de acoperit sunt gaurile din jurul tevilor si pana la urma orice alte zone prin care comunicati cu vecinii sau cu exteriorul. Daca dupa izolare urmeaza o exterminare bine facuta, teoretic, gandacii nu mai au de unde sa apara

Gandacii Germani insa nu se gasesc doar in industria alimentara, ei sunt si specia cea mai intalnita din case, apartamente si hoteluri. Acest fapt se datoreaza dimensiunii lor mici — adultii au lungimea cuprinsa intre 1 cm pana la 1.5 cm. Din acest motivei pot patrunde in crapaturi mici si cavitati si abilitatile lor sunt de a se inmulti foarte rapid daca conditiile sunt prielnice. O pereche pot produce indirect cel putin 10,000 de urmasi intr-un an de zile.

Aceasta specie sunt de culoare maronie deschisa si adultii au aripi cu ajutorul carora NU pot sa zboare. Se identifica usor datorita celor doua linii inchise la culoare de pe spatele capului. Alte specii sunt mai mari si variaza la culoare de la maroniu deschis pana la inchis si pot fi chiar negri.

Dezinsectie restaurante contra gandacilor, substante, moduri aplicare

Exceptand noul fenoment de “adventure eating”, al carui motto este:”incearca orice macar o data”, oamenii in general nu vor sa vada gandaci in localurile pe care le frecventeaza. Unul singur poate strica pofta de masa a clientului, iar mai apoi reputatia restaurantului. Pentru a evita astfel de situatii, am pregatit cateva sfaturi.

In industria alimentara, produsele folosite la tratamentele de dezinsectie impotriva gandacilor de bucatarie (restaurante, cofetarii, pizzerii, baruri) trebuie sa aiba un grad redus de toxicitate. Ca atare, frecventa tratamentelor de dezinsectie trebuie sa fie lunara. Pentru a obtine rezultate bune, trebuie ca aplicarea acestora sa se faca de personal calificat si bine documentat.

Dezinsectie gandaci bucatarie. Combatem infestarea rapid

Dezinsectie gandaci bucatarie. Combatem infestarea rapid. Servicii de dezinsectie profesionale pentru gandaci de bucatarie & alti daunatori in Bucuresti & Ilfov. Super preturi pentru dezinsectie Ilfov. Dezinsectie muste de casa. Iti rezolvam cele mai dificile probleme!

Informatii preluate de pe http://www.pestcontrol-expert.ro