Gandaci canalizare

Gandacii de canalizare sunt insecte taratoare ce locuiesc in zona cu umiditate ridicata precum canale, subsoluri, pivnite si se hranesc cu substante degradate sau in putrefactie ce produc virusi si bacterii.

Informatii despre Gandacii de canalizare

Gandacul de bucatarieGandacul de canalizare cunoscut si sub denumirea de gandacul de apa, este ce mai mare specie de comunca de gandaci, si de multe ori este considerat un parazit. Niciuna dintre speciiile Periplaneta sunt endemice in America, in ciuda numelui – Periplaneta Americana a fost introdusa in Statele Unite ale Americii din Africa inca din anul 1625.

Acestia sunt comuni in zonele cu clima tropicala, deoarece activitatea umana a extins habitatul insectelor si transportul maritim la nivel mondial a transportat in porturile lumii astfel de insect, inclusiv din Sudeul Statelor Unite, Insulele Canare, Sudul Spaniei, Grecia, Cipru, Taiwan, India, Africa de Sud si gandacii adulti americani Azore ajung la o lungime medie de aproximativ 4 cm (1.6 in) si aproximativ 7mm (0.28 in) inaltime. Ei sunt de culoare maro-roscat si au o margine galbuie pe zona din spatele capului.

Gandacii care nu au ajuns inca la maturitate seamana cu cei adulti cu exceptia cazului in care acestia au aripi. Gandacul  Gandacul de bucatarieeste impartit in trei sectiuni, corpul este aplatizat si in general oval, cu un scut Pronotum, ca sa acopere capul. Un pronotum este o structura care acopera tot sau o parte din suprafata dorsala a toracelui la anumite insecte. De asemenea, ei au antene lungi, segmentate si cu aripile delicate si lucioase. Cea de a treia sectiune a gandacului este abdomenul. Aceste insecte se pot deplasa rapid, de multe ori dispar atunci cand cineva intra intr-o camera si pot incapea in crapaturi mici si in spatele usilor, in ciuda dimensiunilor sale destul de mari. Este considerat una din cele mai rapide insecte. Intr-un experiment realizat la Universitatea din California, Berkeley in anul 1991, o Periplaneta americana a inregistrat o viteza record de 5.4 km/h, aproximativ de 50 de ori pe secunda lungimea corpului, care poate fi comparata cu viteza unui om la 330 km/h. Are o pereche de ochi mari, fiecare avand peste 2000 de lentile individuale si este o insecta care noaptea este foarte activa, de asemenea care se abate de la lumina.

Scapa de Gandaci de canalizare – Cum identifici si combati

Tipuri de gandaci de canalizare: Gandacii de canalizare sunt mai mari decat cei de bucatarie, au culoarea neagra si sunt atrasi de intuneric si umiditate. Ei urca pe tubulatura, venind din subsol sau canalizare si apar in special in apartamentele din blocurile vechi sau la casele cu guri de canalizare in curte.

Gandacii de canalizare denumiti si gandacii americani sunt cel mai des intalniti in canalizari sau medii cu umiditate ridicata. Sunt cea mai larga specie de gandaci comun intalnita si cresc pana la o lungime de 3 cm. Gandacii de canalizare se pot strecura in locuinte prin crapaturi, prin scurgerea de canalizare sau cavitati sau pe sub usi. Aceste insecte se hranesc cu materiale in putrefactie sau alterate, care produc bacterii si virusi. O data ce un gandac ajunge in casa dumneavoastra poate sa raspandeasca virusi printre locuitori.

Prevenirea infestarii cu gandaci de canalizare:

Preventiv, exista cateva metode de va micsora riscul sa fiti vizitati de aceste insecte. Pastrati curatenia punand accent cat mai mare pe baie si bucatarie. Pastrati alimentele in vase inchise bine sau in frigider – congelator.

Daca aveti posibilitatea folositi un dezumidificator pentru a reduce umiditatea din aer la o valoare cat mai mica. Aceasta ar putea reduce atractia gandacilor de canalizare, acestia sunt atrasi de medii umede.

Este recomandat sa blocati accesul gandacilor de canalizare in locuinte prin astuparea crapaturilor sau a oricaror alte puncte de acces – gauri in tevi, guri de vizitare, usi si ferestre

Dezinsectie gandaci canalizare. Scapa de gandaci de umezeala

Dezinsectie gandaci canalizare. Scapa de gandaci de umezeala vinovati de crearea disconfortului, mizeriei si de transmiterea bolilor. Firma autorizata cu rezultate rapide. Dezinsectie in Bucuresti. & Dezinsectie in Ilfov & Servicii dezinsectie. Suna acum pentru consultanta telefonica gratuita!

Informatii preluate de pe http://www.pestcontrol-expert.ro