Purici

Puricii sunt paraziţi. 94 % din speciile de purici sunt ectoparazite pe mamifere şi 6 % pe păsări. Puricii se înmulţesc pe tot parcursul anului. Femela purice depune pachete de ouă relativ mari, ce cuprind circa 10 oua fiecare.

Informatii despre Purici

Aspect: în funcţie de specie au 1, 5 – 4, 5 mm lungime; corpul este foarte aplatizat lateral şi are o culoare maro până la roşu — maro; învelişul corpului constă într-o carapace de chitină; puricii nu au aripi şi posedă 3 perechi de picioare, ultima pereche compunându-se de fapt din două picioare puternice folosite la sărituri, cu care puricii execută salturi de până la 1 m înălţime. Această mişcare rapidă a picioarelor posterioare, care este una din cele mai impresionante şi mai puternice în întregul regn animal, poate fi obţinută de purici prin intermediul proteinei elastice numite „rezilină”, care, înainte de salt, se poate încorda ca un arc; pe suprafaţa corpului se află nişte zimţi (ctenidii) şi ţepi mici, înclinaţi către spate, ce le permit puricilor să se ancoreze bine în pielea animalului gazdă; pe cap au o pereche de ochi cu o structură simplă, ce funcţionează ca o lentilă; maxilele aparatului bucal sunt specializate pentru înţepat şi supt; larvele de purici sunt viermiforme, fără ochi şi fără picioare (apode); corpul larvelor ajunge până la 6 mm lungime şi este acoperit de ţepi mici.

Previne infestarea cu Purici

Alunga puricii, anticipeaza infestarea cu purici.Sa luam un exemplul : Subsolurile blocurilor atata timp cat pisicile au acces veti avea si probleme cu puricii.

De ce ? Pentru ca pisicile prind pasari ( porumbei , vrabii etc ) le aduc in subsol prin gurile de aerisiri iar ce ramane din hoitul (lesul) pasarilor favorizeaza aparitia puricilor . La randul lor pisicile daca din diferite cauze  mor ( pentru ca sa facut deratizare si au mancat otrava de sobolani) in subsol , hoitul lor favorizeaza aparitia puricilor.

Prevenirea infestarii cu purici: Gaurile si spatiile inguste, ce pot servi drept locuri de clocire, trebuie astupate. Locul de odihnă al animalelor de casă trebuie curatat regulat, mai ales dacă animalele au voie sa iasa afara. Animalele de companie pot fi protejate preventiv cu zgarzile anti-purici. Cuiburile vechi de pasari din apropierea ferestrelor trebuie indepartate si curatate frecvent.

Pentru asociatiile de proprietari sau casele cu subsoluri prin care se plimba pisici exista o grija in plus. Daca s-a facut deratizarea iar rozatoarele au murit in subsol este neaparat obligatorie curatarea si igienizarea suprafetei. Eventualii şoareci şi şobolani trebuie neapărat eliminaţi, deoarece şi ei funcţionează ca factori de răspândire a puricilor. Lesurile de sobolani, soareci, pisici sau caini sunt gazda perfecta pentru o colonie de purici.

Scapa de Purici – Cum identifici si combati

Prevenirea infestarii cu purici: Gaurile si spatiile inguste, ce pot servi drept locuri de clocire, trebuie astupate. Locul de odihnă al animalelor de casă trebuie curatat regulat, mai ales dacă animalele au voie sa iasa afara. Cuiburile vechi de pasari din apropierea ferestrelor trebuie indepartate si curatate frecvent.

La Asociatiile de Proprietari sau in casele cu subsoluri prin care se plimba pisici exista o grija in plus. Daca s-a facut deratizarea iar rozatoarele au murit in subsol este neaparat obligatorie curatarea si igienizarea suprafetei. Eventualii lesuri de soareci, sobolani (poate accidental pisici sau caini), materialele textile trebuie neaparat eliminate, deoarece aceastea functionează ca factori de raspandire a acestor insecte daunatoare. Lesurile sunt gazda perfecta pentru o colonie de purici.

Combaterea puricilor cu insecticide in locuinte:

Daca n-ati reusit sa preveniti infestarea cu purici va propunem cateva moduri de a scapa de ei. Dar, inainte de a face tratamentul de dezinsectie impotriva puricilor este OBLIGORIU sa se curate zona – orice material textil, cadavru de animal, gunoi trebuie aruncat si eventual pulverizat cu insecticid. Eliminati astfel creearea de noi focare in zona de gunoi. Neefectuarea acestui tratament duce la obtinerea unor rezultate nefavorabile si infestarea din nou cu aceasta insecta. Motivul este foarte simplu, puricii isi depun ouale si se ascund in aceste materiale.

In lupta impotriva puricilor Pestcontrol Expert vine in ajutorul dumneavoastra cu mai multe produse. Unul foarte popular folosit de medicii veterinari pentru deparazitarea animalelor este Neostomosan.

Dezinsectie purici. Actionam rapid impotriva infestarii

Dezinsectie purici. Actionam rapid impotriva infestarii cu purici. Servicii profesionale de dezinsectie purici in Bucuresti. Dezinsectie Ilfov. Dezinsectie gandaci canalizare. Firma autorizata serviciu de dezinsectie Bucuresti. Substante profesionale. Preturi mici!

Informatii preluate de pe http://www.pestcontrol-expert.ro