ALEGE CEI MAI BUNI!

DEZINSECTIA reprezinte totalitatea mijloacelor şi metodelor de prevenire şi combatere a insectelor, care vehiculează şi transmit (direct sau indirect) boli infecto-contagioase şi parazitare pentru om şi animale.

DEZINSECTIA PREVENTIVA (profilactică)

CONTROLINSECT va propune un complex de măsuri şi mijloace nespecifice şi specifice necesare pentru prevenirea înmulţirii şi dezvoltării insectelor și este prevăzută ca acţiune tehnologică, în ansamblul acţiunii de igienizare. Dezinsecția este obligatorie în cazul unitățiilor de alimentație publică și se realizează cu ajutorul insecticidelor cu spectru larg de acțiune.

Dezinsecţia previne şi combate transmisia unor boli de către insecte şi acarieni. Pe lângă factorul de disconfort pe care îl generează, insectele sunt şi agenţi cauzali ai unor pagube economice, precum şi agenţi de transmisie la om şi animale, a unor boli infecţioase şi parazitare.

DEZINSECTIA DE NECESITATE (CURATIVA)

CONTROLINSECT aplică  dezinsectia de necesitate în momentul înregistrării unui focar. Acest procedeu începe cu identificarea tipului de dăunător și stabilirea insecticidului corespunzător. Se efectuează  2 (DOUA )OPERATIUNI de dezinsecție la un interval de 2 – 3 SAPTAMANI, iar după eliminare se face dezinsecția profilactică, pentru a preîntâmpina apariția altui focar. In unele situatii de INFESTARE MASIVA sau in cazul plosnitelor este nevoie chiar si de 3 OPERATIUNI pentru reusita actiunii.

Cea mai folosita metoda pentru dezinsectie este PULVERIZAREA DE SOLUTII pentru ca permite acoperirea unei suprafete mari intr-un timp foarte scurt. Acest tip de serviciu se realizeaza in special pentru tratamentele curative. Pentru spatiile cu zone cu acces dificil se utilizeaza insecticidul sub forma de GEL iar una dintre cele mai moderne si rapide solutii pentru dezinsectie este PULVERIZAREA CU PARTICULE.

CLIENTII CARORA NE ADRESAM:

 • Dezinsectie unitati comerciale,                                       
 • Dezinsectie birouri
 • Dezinsectie HoReCa,                                                         
 • Dezinsectie parcuri
 • Dezinsectie unitati sanitare,                                            
 • Dezinsectie mijloace de transport, 
 • Dezinsectie Institutii de  Invatamant,              
 • Dezinsectie blocuri de locuit-constituite in asociatii
 • Dezinsectie complexe rezidentiale                                 

PRETURILE  pentru serviciile dezinsectie oferite de CONTROLINSECT variaza in functie de mai multi factori

 • consumul si tipul de substante folosite;
 • marimea suprafetei pe care se face operatiunea de dezinsectie;
 • gradul de infestare;
 • tipul de daunatori vizati: nevoi si complexitatea serviciilor;
 • timpul alocat prestarii serviciilor;
 • numarul de operatii: frecventa interventiilor necesare;

SUBSTANTE FOLOSITE: 

Insecticid K-Obiol EC 25, Insecticid Solfac Trio EC, Insecticid MaxForce IC, Insecticid Aqua K-Othrine EW 20, Insecticid Ghilotina i14 Cytrol,  Insecticid MaxForce Quantum, Insecticid MaxForce IC Gel, Insecticid Quick Bayt 2EXTRA WG 10, Insecticid Dobol Fumigator, Insecticid Ghilotina i135 PermFum Min

Toate substantele folosite au avizul Ministerului Sanatatii si se incadreaza in grupa 3-4 de toxicitate

Producatori: BAYER, PelGar International Ltd-UK, KWIZDA-France SAS

DERATIZARE

Deratizarea reprezintă un complex de măsuri aplicate permanent în scopul distrugerii

rozătoarelor dăunătoare (şoareci, şobolani) şi menţinerii acestora la un

nivel numeric redus. Deratizarea, respectiv distrugerea rozătoarelor dăunătoare, are un

rol deosebit de important, deoarece acestea constituie un permanent pericol de boli şi

pierderi economice.

Obiectivul operatiilor de deratizare este oprirea dezvoltarii rozatoarelor si ulterior eliminarea definitiva a acestor factor perturbatori pentru mediul in care traiti.

DERATIZAREA se efectueaza atat in INTERIOR cat si in EXTERIOR pentru a elimina locurile de adapost si pentru a impiedica patrunderea rozatoarelor in interior.

Deratizarea este de doua feluri: PROFILACTICA (PREVENTIVA) si respectiv TERAPEUTICA (DE COMBATERE).

Înmulțirea necontrolată a șoarecilor și șobolanilor este un pericol pentru sănătarea oamenilor și pentru bunurile lor. O femelă poate da naștere la 4-16 pui de 6-10 ori pe an. Pentru că dinții lor incisivi cresc încontinuu, sunt nevoiți să și-i tocească rozând pemanent și aproape orice. Mai mult, șoarecii pot transmite boli precum salmonella, lyme sau virusul Hanta. Aceste particularități îi fac nedoriți în comunitățile umane sau în zonele agricole.

TIPURI DE SUBSTANTE FOLOSITE:

 • RATICIDE  SUB FORMA DE PRAF, care se aplică în benzi sau baraje care țin cont de traseele pe care se deplasează rozătoarele; când acestea trec prin praf, li se impregnează pe blană și lăbuțe, de unde ulterior îl ingerează
 • RATICIDE SUB FORMA DE PASTA, ambalate la pliculețe de hârtie, amplasate în stațiile de intoxicare
 • RATICIDE SUB FORMA DE BATOANE CERATE, rezistente la umezeală; sunt recomandate pentru canalizări, subsoluri sau alte medii cu umezeală
 • RATICIDE SUB FORMA DE CEREALE TRATATE (boabe de grâu etc ) care se aplică în locuri ferite de lumină și umezeală, cum ar fi depozitele.

REGULI GENERALE pentru executarea operațiunilor de DERATIZARE

 • deratizarea se face după evacuarea tuturor resturilor menajere alimentare
 • pentru eficiență maximă, se folosesc mereu două tipuri de raticide
 • manipularea raticidelor se face cu echipament adecvat (mănuși de protecție)
 • după o săptămână de la deratizare se strâng cadavrele rozătoarelor și momelile rămase

MASURI PREVENTIVE PENTRU A TINE ROZATOARELE DEPARTE DE NOI:

 • întreținerea curățeniei în interiorul și exteriorul clădirilor
 • depozitarea corespunzătoare a resturilor menajere în tomberoane cu capac
 • evitarea acumulării de apă în subsolul clădirilor
 • distrugerea buruienilor din jurul clădirilor
 • evitarea depozitării în spații deschise a produselor alimentare fără ambalaj corespunzător
 • în interiorul depozitelor sau magaziilor, depozitarea produselor se va efectua pe grătare de lemn sau metal.

DERATIZAREA reprezinta un proces absolut necesar cand aveti de a face cu rozatoarele. Conform legislatiei in vigore, deratizarea se face REGULAT: O DATA LA 3 LUNI , in scopul PREVENIRII refacerii rapide a coloniei daunatorilor sau ORI DE CATE ORI ESTE NEVOIE  pentru stingerea unui focar.

Alegerea celor mai potrivite metode si produse garanteaza reusita operatiilor. Pentru a nu avea parte de EFECTE SECUNDARE NEDORITE si pentru a se ACTIONA RAPID, evaluarea daunatorilor trebuie facuta CORECT si LA TIMP. Imediat ce ati observat aparitia rozatoarelor CONTACTATI-NE!

Daca se face tratament la exterior se recomanda utilizarea STATIILOR DE INTOXICARE, pentru a proteja si pastra raticidele cat mai bine si pentru a proteja animalele domestice de ingerarea accidentala a raticidelor De asemenea in locurile cu umiditate excesiva cele mai bune raticide sunt cele ce contin parafina (au o textura cerata).

RATICIDE  FOLOSITE de CONTROLINSECT: RACUMIN PASTA, KLERAT CEARA, VERTOX PELLET BAIT, etc

PRODUCATORI: Syngenta Crop Protection AG, Postfach, CH-4002 Basel, Elveția, BAYER, PelGar International Ltd

DEZINFECTIA

DEZINFECTIA este procedura care se aplică numai după curățare.

Dezinfecția este procesul care are ca rezultat eliminarea formelor adulte şi de rezistenţă a microbilor din aer, de pe obiecte, tegumente şi instrumente 

CONTROLINSECT foloseste substanțe antimicrobiene care pot distruge toate microorganismele dăunătoare care se află pe un material sau le pot aduce la un nivel sigur.

Dezinfectia se realizeaza prin METODE FIZICE si CHIMICE si este de mai multe feluri:

DEZINFECTIA PROFILACTICA

Dezinfecția profilactică completează curățarea, dar nu o suplinește

Aceasta se realizează pentru a preveni problemele legate de proliferarea germenilor patogeni sau condiționat patogeni care în mod normal constituie microbismul local și se dezvoltă, influențând negativ starea de sănătate a oamenilor și a animalelor

DEZINFECTIA DE INTERVENTIE

Este o operațiune care se realizează atunci când are loc un accident virucidal și este absolut obligatorie pentru a elimina sursele și efectele infestării   si are ca scop combaterea bolilor infectioase si eliminarea microbilor. .Până la efectuarea dezinfecției de intervenție, compania respectivă nu-și poate relua activitatea. Totodata, in acesta categorie se incardreaza si dezinfectia continua care vizeaza distrugerea germenilor din focare de infectie

Pentru DEZINFECTIA IN FOCAR se utilizează dezinfectante cu acțiune asupra agentului patogen incriminat sau presupus; dezinfecția se practică înainte de instituirea măsurilor de curățare.

Dezinfectia TERMINALA/ TOTALA sau RADICALA ce urmareste sterilizarea si distrugerea imediata a germenilor patogeni din incaperi unde s-a instalat un risc crescut de producere a unei infectii.

Produsele utilizate prezinta un spectru larg de actiune pentru diferiti agenti patogeni cu actiune bactericida, virucida, fungicida, sporicida, etc si nu sunt periculoase pentru oameni si/ sau animale. Echipamentele si  serviciile prestate de CONTROLINSECT sunt in conformitate cu normele impuse de Ministerul Mediului.

DEZINFECTANTELE FOLOSITE de CONTROLINSECT:

Chemgene HLD4H, Rely+On Virkon, Virocid, 

PRODUCATORI: CID LINES N.V. – Belgium – Europe, Medichem International Marketing Ltd – UK

CONTROLINSECT va ofera atat consiliere gratuita in alegerea solutiei optime, precum si suport tehnic specializat. Pentru o evaluare gratuita si o oferta de pret personalizata in functie de necesitati va invitam sa ne contactati.

Estimare gratuita

 

Servicii profesionale dezinfectie, deratizare, dezinsectie

Control Insect – servicii profesionale de dezinfectie, deratizare, dezinsectie pentru unitati comerciale, birouri, HoReCa, parcuri, unitati sanitare, blocuri de locuit, case, apartamente. Dezinsectie & Deratizare sobolani & Scapa de daunatori. Alege-i pe cei mai buni!